Från och med den 1 juni öppnar Lecab Bil upp Europcar i sin anläggning i Karlstad, vilket markerar en ny etapp i företagets utveckling och tjänsteutbud.

Fredrik Larsson tar över rollen som stationschef för den nya Europcar-verksamheten. Fredrik har sju års erfarenhet inom Lecabkoncernen och kommer senast från Lecab Fritid/Yamaha Center Karlstad, där han var platschef. Hans omfattande erfarenhet kommer vara en stor tillgång i denna nya satsning.

”Vi ser fram emot möjligheten att välkomna både befintliga och nya kunder och att erbjuda en högkvalitativ uthyrningstjänst som kompletterar Lecabs befintliga verksamhet,” säger Fredrik Larsson, Stationschef för Europcar. Han fortsätter, ”Med kompletteringen av Europcar i vårt sortiment kan vi, förutom traditionell hyrbilsverksamhet, erbjuda flera flexibla lösningar som täcker kundernas behov”.

Johan Pettersson, VD för Lecab Bil AB, tillägger: ”Att få in partnerskapet med Europcar hos oss är en viktig del av Lecabs långsiktiga strategi och ytterligare ett steg i vår strävan efter att lösa all framtida mobilitet samt att utveckla och komplettera vår existerande affär väl.”

”Vi ser fram emot att tillsammans med Lecab utveckla vår närvaro i Karlstad. Det här är ytterligare ett steg i rätt riktning mot att vi ska vara den drivande leverantören av hållbar delad mobilitet i både städer och på landsbygd”, säger Christian Stockeld Lindström, Chief Operating Officer på Europcar Sverige.

Europcar hyrbilsverksamheten kommer att erbjuda en rad olika fordonsalternativ, från personbilar och skåpbilar till premiumbilar, vilket gör det möjligt för kunder att hitta den perfekta hyrbilen för sina specifika behov. Detta initiativ stärker Lecab Bils position som en komplett leverantör av mobilitetslösningar i Karlstad och närliggande områden.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Pettersson
VD | Lecab Bil
+4610 47 00 756
johan.pettersson@lecab.se   

Fredrik Larsson
Stationschef | Europcar
+4610 47 00 812
fredrik.larsson@lecab.se

Emelie Ågren
Marknadskommunikationschef | Lecab Bil
+4610 47 00 817
emelie.agren@lecab.se


Om Lecab Bil AB:

Lecab Bil AB är en ledande aktör inom bilförsäljning och bilservice i Karlstad och Värmland. Med över 60 års erfarenhet i branschen erbjuder Lecab Bil en rad olika tjänster, inklusive försäljning av nya och begagnade bilar, service och reparationer samt finansieringslösningar. Med införandet av Europcar hyrbilsverksamhet stärker Lecab Bil sitt åtagande att erbjuda kompletta mobilitetslösningar för alla kundbehov.

Lecab Bil är en del av Lecab Gruppen där Lecab Lastbilar/Scania, Lecab Fritid/Yamaha och Lecab Fastigheter utgör de andra benen.

Om Europcar:

Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 700 stationer och 195 000 bilar i 140 länder. I Sverige har Europcar 170 stationer och 6000 bilar. Europcar Sverige drivs av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.