Elbilar hos Lecab Bil

Vi erbjuder ett brett sortiment av elbilar, laddhybrider och mildhybrider från Audi, Volkswagen, Škoda, Cupra och Seat. Vi berättar mer än gärna om bilfakta, kördata, räckvidder, batteri- och laddkapacitet och allt däremellan. Samtidigt vill vi även ge dig en känsla om hur det känns att lämna det fossila bränslet bakom sig och ta ett kliv in i framtiden, fast bakom ratten på en elbil. 

Kom gärna in och provkör någon av våra populära elbilar, så som Cupra Born, Audi e-tron, Škoda Enyaq, Volkswagen ID.3, ID.4 och ID.5, eller varför inte coola Volkswagen ID. Buzz!

Elbilar i lager
Vårt sortiment på elbilar, laddhybrider och mildhybrider

Varför elbil?

  • Mindre underhåll – glöm dyra påfyllningar av motorvätskor.
  • Renare – gör vår planet en tjänst.
  • Jämnt vridmoment – upplev acceleration utan fördröjning.
  • Billigare driftkostnader – betala endast för el istället för bränsle.
  • Tystare – slipp motorbuller och njut av din åktur istället.

Kundupplevelse om elbil

”Elbilen, som verkligen är en trevlig och rolig bil att köra, används till all vardagskörning och går cirka 2 000 mil per år – med lokalt nollutsläpp. Omräknat till liter per mil blir förbrukningen 0,14 liter per mil (räknar med laddning av ren el). Med detta vill jag påstå att det går att minska utsläppen väsentligt och på det sättet bidra till en bättre miljö för alla – helt utan räckviddsångest.
Som bilintresserad ska jag villigt erkänna att jag har varit mycket skeptisk till elbilar tidigare. Men nu kommer jag nog aldrig mera att köpa en fossilbil för vardagsbruk. Att köra elbil är roligt och vanebildande.”

Tage, stolt ägare av en Volkswagen ID.3

Köpa laddbox
Vi har ett flertal olika erbjudanden på laddboxar.

Erbjudanden på elbilar

Tillbehör
Svart Audi Q8 e-tron Sportback
Audi Q8 Sportback
Business pris fr. 939100 kr
Business lease fr. 13245 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4888 kr/mån
Grön Skoda Enyaq RS
Škoda Enyaq vRS
Business pris fr. 669900 kr
Business lease fr. 8820 kr/mån*
Blå Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4
Pris fr. 558500 kr
Privatleasing fr. 5595 kr/mån*
Blå Volkswagen ID.7 Tourer
Volkswagen ID.7 Tourer
Pris fr. 659900 kr
Privatleasing fr. 7595 kr/mån*
Blå Skoda Enyaq Coupé
Škoda Enyaq Coupé vRS
Business pris fr. 669900 kr
Business lease fr. 8855 kr/mån*
Silver och Röd Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5
Business pris fr. 585500 kr
Business lease fr. 7275 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2625 kr/mån*
Blå Skoda Enyaq
Škoda Enyaq 85x
Pris fr. 649000 kr
Privatleasing fr. 7445 kr/mån*
Grön Skoda Enyaq RS
Škoda Enyaq RS
Pris fr. 659900 kr
Privatleasing fr. 7595 kr/mån*
Erbjudanden

Alla aktuella erbjudanden hos Lecab Bil.

Insektsborttagare King Carthur Insect Remover
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size inkl. bas
Sparkskydd bakåtvänt
G1 Glasputsmedel
Cykelhållare – Xpress 970
Bilschampo King Carthur Rich Shampoo
LED-ramp Optibeam Super Captain Dual 600
O1 Odörborttagare

Var hittar jag min närmaste laddstation?

Vi rekommenderar webbplatsen uppladdning.nu som sammanställer en karta över var du kan hitta din närmaste snabbladdare. De erbjuder filtering på typ av laddare, laddeffekt samt även bilder på själva laddarens position, så att du enklare hittar rätt.

Vanliga frågor om elbilar

Hur fungerar elbil i olika årstider?

Vid lägre temperaturer påverkas effekten i batteriet en aning, eftersom det behövs elektricitet för att bland annat värma upp kupén. Det innebär att räckvidden blir något kortare och att batteriet i vissa fall kan ta lite längre tid att ladda upp. Ett tips för att motverka detta är att värma bilen under tiden du laddar. Då går ingen batterikraft till spillo, och du kan sätta dig i en varm och skön bil när laddningen är klar. Moderna elbilar klarar dock ändå utan problem att ta sig 20-40 mil (beroende på modell) även i minusgrader.

Är en elbil lika säker som en bensin/dieselbil?

Elbilar går igenom likadana säkerhetstester som bensin- och dieselbilar. Det betyder att det ställs samma krav på säkerheten i en elbil som i en med förbränningsmotor.

Hur lång tid tar en snabbladdning?

Ungefär en halvtimme. Tiden kan emellertid skilja sig några minuter åt båda hållen beroende på batterikapaciteten i din elbil.

Hur mycket kostar det att ladda?

Ett normalt pris på snabbladdning ligger någonstans mellan 3,5 – 6 kr per kWh. Laddar du bilen hemma så betalar du förbrukningen enligt ditt befintliga elavtal.

Vad är en laddbox?

En laddbox är en kompakt laddstation som du kan installera hemma. Laddboxen gör det säkrare och snabbare att ladda än om du skulle ladda direkt från eluttaget.

Vad är ”bonus malus”?

Bonus innebär att miljöanpassade fordon, exempelvis elbilar, premieras med en ekonomisk bonus. Malus innebär att bilar med högre koldioxidutsläpp belastas med högre skatt.

Vad är det för skillnad på laddhybrid och mildhybrid?

En laddhybrid har en elmotor som kombineras med en förbränningsmotor. Laddhybrider kan du ladda upp genom eluttaget eller i en laddstation. När batteriet är tomt så tar förbränningsmotorn över.
En mildhybrid kan däremot inte laddas via vägguttag eller laddstation, utan den laddas genom bromskraftåtervinning när du kör. Batteriet används för att hjälpa förbränningsmotorns effekt och minska bilens utsläpp.

Hur lång räckvidd har en elbil?

Elbilar finns redan nu i många olika utföranden och med varierande batteristorlekar. Räckvidden på dessa har ett spann mellan cirka 12 mil upp till 65 mil.
Även bland laddhybriderna finns det en hel uppsjö av modeller att välja bland. Dessa har normalt sett en räckvidd på mellan 2 mil upp till cirka 6 mil på endast el.

Får man dra släp med elbil?

Ja, det får man. Med en Audi e-tron får du dra upp till 1 800 kg. Med en Skoda Enyaq får du dra upp till 1 200 kg. Och med en Volkswagen ID.4 får du dra upp till 1 000 kg.

Frågor och funderingar?