Begagnade hybrid & elbilar

Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av noga utvalda begagnade el- och hybridbilar som passar alla behov och budgetar, i olika modeller och märken från några av de mest pålitliga och högpresterande tillverkarna på marknaden, så som Audi, Tesla, BMW och Cupra.

Våra begagnade elbilar har genomgått grundliga kontroller och testats av våra professionella mekaniker för att säkerställa högsta kvalitet och pålitlighet. Vi strävar efter att erbjuda de bästa möjliga begagnade elbilarna på marknaden, så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Begagnade elbilar & laddhybrider i lager
Brett sortiment på begagnade elbilar, laddhybrider och mildhybrider
Köpa laddbox
Vi har ett flertal olika erbjudanden på laddboxar.
Se våra tillbehör
Perfekta tillbehör att komplettera bilen med.

Vad är fördelarna med att köpa en begagnad elbil?

  • Ekonomiskt  
    Såklart är en begagnad elbil billigare än en helt ny. Utöver det så är elbilar i allmänhet billigare att underhålla än traditionella bilar på grund av färre rörliga delar och mindre slitage på grund av att motorn är elektrisk. 
  • Tillförlitlighet  
    Elbilar har en lång livslängd och god pålitlighet. 
  • Hållbart 
    När du köper en begagnad elbil så bidrar du inte bara till en god miljö genom att köra miljövänligt, du bidrar också genom att minska behovet av nyproduktion som i sin tur bidrar till att minska koldioxidutsläppen.

Sammanfattningsvis är fördelarna med att köpa en begagnad elbil att du kan spara pengar, få tillgång till en pålitlig och hållbar transport samt bidra till en mer hållbar framtid.


Kontakta oss

Vill du provköra eller veta mer om en bil? Välkommen att kontakta oss:

Jonatan Larsson

Säljare

Herman Bingsten

Säljare

Oscar Odd

Försäljningschef

Erik Svensson

Säljare

Patrik Bloom

Säljare

Nicklas Ring

Säljare

Vanliga frågor om elbilar

Hur fungerar elbil i olika årstider?

Vid lägre temperaturer påverkas effekten i batteriet en aning, eftersom det behövs elektricitet för att bland annat värma upp kupén. Det innebär att räckvidden blir något kortare och att batteriet i vissa fall kan ta lite längre tid att ladda upp. Ett tips för att motverka detta är att värma bilen under tiden du laddar. Då går ingen batterikraft till spillo, och du kan sätta dig i en varm och skön bil när laddningen är klar. Moderna elbilar klarar dock ändå utan problem att ta sig 20-40 mil (beroende på modell) även i minusgrader.

Är en elbil lika säker som en bensin/dieselbil?

Elbilar går igenom likadana säkerhetstester som bensin- och dieselbilar. Det betyder att det ställs samma krav på säkerheten i en elbil som i en med förbränningsmotor.

Hur lång tid tar en snabbladdning?

Ungefär en halvtimme. Tiden kan emellertid skilja sig några minuter åt båda hållen beroende på batterikapaciteten i din elbil.

Hur mycket kostar det att ladda?

Ett normalt pris på snabbladdning ligger någonstans mellan 3,5 – 6 kr per kWh. Laddar du bilen hemma så betalar du förbrukningen enligt ditt befintliga elavtal.

Vad är en laddbox?

En laddbox är en kompakt laddstation som du kan installera hemma. Laddboxen gör det säkrare och snabbare att ladda än om du skulle ladda direkt från eluttaget.

Vad är ”bonus malus”?

Bonus innebär att miljöanpassade fordon, exempelvis elbilar, premieras med en ekonomisk bonus. Malus innebär att bilar med högre koldioxidutsläpp belastas med högre skatt.

Vad är det för skillnad på laddhybrid och mildhybrid?

En laddhybrid har en elmotor som kombineras med en förbränningsmotor. Laddhybrider kan du ladda upp genom eluttaget eller i en laddstation. När batteriet är tomt så tar förbränningsmotorn över.
En mildhybrid kan däremot inte laddas via vägguttag eller laddstation, utan den laddas genom bromskraftåtervinning när du kör. Batteriet används för att hjälpa förbränningsmotorns effekt och minska bilens utsläpp.

Hur lång räckvidd har en elbil?

Elbilar finns redan nu i många olika utföranden och med varierande batteristorlekar. Räckvidden på dessa har ett spann mellan cirka 12 mil upp till 65 mil.
Även bland laddhybriderna finns det en hel uppsjö av modeller att välja bland. Dessa har normalt sett en räckvidd på mellan 2 mil upp till cirka 6 mil på endast el.

Får man dra släp med elbil?

Ja, det får man. Med en Audi e-tron får du dra upp till 1 800 kg. Med en Skoda Enyaq får du dra upp till 1 200 kg. Och med en Volkswagen ID.4 får du dra upp till 1 000 kg.

Erbjudanden på nya elbilar

Tillbehör
Blå Audi Q4 e-tron
Audi Q4 40
Business pris fr. 692880 kr
Business lease fr. 4995 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2909 kr/mån**
Vit Skoda Enyaq Coupé
Škoda Enyaq Coupé
Pris fr. 652700 kr
Privatleasing fr. 9270 kr/mån*
Vit Skoda Enyaq Coupé
Škoda Enyaq Coupé 4×4
Pris fr. 678100 kr
Privatleasing fr. 9455 kr/mån*
Silver Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback
Business pris fr. 615300 kr
Business lease fr. 7895 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2700 kr/mån
Grå Audi Q4 e-tron
Audi Q4 50
Pris fr. 749780 kr
Privatleasing fr. 5995 kr/mån*
Grön Volkswagen ID.3 Facelift
Volkswagen Nya ID.3
Business pris fr. 479900 kr
Business lease fr. 5925 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2185 kr/mån*
Lila Audi Q4 e-tron
Audi Q4‎ Proline
Business pris fr. 597900 kr
Business lease fr. 7695 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2642 kr/mån
Škoda Enyaq Sportline
Pris fr. 640500 kr
Privatleasing fr. 8740 kr/mån*
Erbjudanden

Alla aktuella erbjudanden hos Lecab Bil.

LED-ramp Optibeam Super Captain Dual RAGE 600
Cykelhållare – Xpress 970
Tvätthink Premium
Cartec
Cykelhållare – Thule VeloCompact 926
IZI Flex Fix Bilbarnstol
BeSafe Tillbehörspaket
BeSafe iZi Go Modular X1 i-size med basplatta
Cykelhållare

Var hittar jag min närmaste laddstation?

Vi rekommenderar webbplatsen uppladdning.nu som sammanställer en karta över var du kan hitta din närmaste snabbladdare. De erbjuder filtering på typ av laddare, laddeffekt samt även bilder på själva laddarens position, så att du enklare hittar rätt.