Andreas Öst och Johan Pettersson framför XPENG-modellerna
Foto: Lecab Bil. Fr.h. Andreas Öst och Johan Pettersson

Lecab Bil tar in det spännande och innovativa bilmärket XPENG i sitt sortiment

Lecab Bil har slutit ett avtal med XPENG Motors. Avtalet innebär att Lecab Bil kommer vara en fullserviceanläggning för XPENG, vilket inkluderar allt från rådgivning, provkörning, försäljning och leveranser till alla delar som rör eftermarknad, så som service, däckbyte, lack, glasreparationer, tillbehör och mycket mer.

XPENG är en ledande kinesisk elbilstillverkare med fokus på avancerad teknik och hållbarhet. Med ett tydligt mål att revolutionera bilindustrin genom elektrifiering och autonom körteknik, har XPENG snabbt positionerat sig som en av de mest lovande aktörerna på marknaden. Idag finns den nya crossovermodellen G6, Sportsedanen P7 och den populära SUV:en G9 i sortimentet. Bilarna finns på plats redan nu för provkörning medan vår nya bilhall invigs under senare delen av hösten. 

”Jag har precis varit iväg på vår första produktutbildning och är väldigt imponerad. Vi har höga krav på de bilmärken vi representerar och XPENG utmärker sig när det gäller såväl räckvidd, effektiv snabbladdning som framstående teknologi. Detta kombinerat med deras starka ambition att bygga en premiumposition gjorde ett starkt intryck på mig.” säger Andreas Öst, Försäljningschef, Lecab Bil.

Johan Pettersson, VD för Lecab Bil, tillägger: ”Vi har noggrant utvärderat flera bilmärken i vår strävan att vara en helhetsleverantör för den moderna kunden och vi fastnade för XPENG.  Detta efter att ha utvärderat deras produkter men också att Volkswagen Group investerade 8 miljarder kronor i XPENG förra sommaren, vilket gav dem cirka 5 procent av aktierna i bolaget. Detta bekräftade för oss att detta är ett rätt steg att ta. Partnerskapet med XPENG är en viktig del av Lecabs långsiktiga strategi och kommer att komplettera vår befintliga affär väl.”

”Vi är mycket glada över att etablera oss i Karlstad och inleda ett samarbete med Lecab Bil, som har en stark lokal förankring. Karlstad är en viktig del av vår satsning i Sverige, och vi ser fram emot att arbeta nära det lokala samhället. Tillsammans med Lecab kan vi erbjuda våra kunder i regionen både högkvalitativa produkter och en pålitlig service”, säger Marcus Rosenborg, försäljningschef på XPENG Sverige.


Kontakter

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Pettersson
VD | Lecab Bil
+4610 47 00 756
johan.pettersson@lecab.se   

Andreas Öst
Försäljningschef | Lecab Bil
+4610 47 00 740
andreas.ost@lecab.se

Emelie Ågren
Marknadskommunikationschef | Lecab Bil
+4610 47 00 817
emelie.agren@lecab.se

Marcus Rosenborg
Försäljningschef | XPENG Sverige
+4672 45 59 025
marcus.rosenborg@xiaopeng.com


Om Lecab Bil AB:

Lecab Bil AB är en ledande aktör inom bilförsäljning och bilservice i Karlstad och Värmland. Med över 60 års erfarenhet i branschen erbjuder Lecab Bil en rad olika tjänster, inklusive försäljning av nya och begagnade bilar, service och reparationer, hyrbilar samt finansieringslösningar.

Lecab Bil är en del av Lecab Gruppen där Lecab Lastbilar/Scania, Lecab Fritid/Yamaha och Lecab Fastigheter utgör de andra benen.

Om XPENG:

XPENG är ett ledande teknikföretag som designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför smarta mobilitetslösningar. Vårt uppdrag är att driva förändringen mot smarta elfordon med nytänkande teknik, samt forma framtidens mobilitetsupplevelse. För att optimera kundens mobilitetsupplevelse, har företaget skapat ett ”full-stack Advanced Driver Assistance System” (XPILOT), såväl som ett smart operativsystem (Xmart OS) för en förbättrad upplevelse i bilen. XPENG har också utvecklat kärnfordonssystem för förbättrade köregenskaper, inklusive drivlinor och avancerad elektronisk arkitektur. XPENG har sitt huvudkontor i Guangzhou, Kina, med regionala huvudkontor i Peking, Shanghai, Silicon Valley, San Diego och Amsterdam. Företagets smarta elbilar tillverkas huvudsakligen vid dess fabriker i Zhaoqing och Guangzhou i Guangdong-provinsen. För mer information, besök vår hemsida: se.heyxpeng.com